eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szili Katalin: "Az MSZP a társadalmi elvárással ellentétes intézkedéseket hozott"

Kormányzása idején az MSZP a társadalmi elvárással ellentétes intézkedéseket hozott - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szili Katalin volt szocialista politikus, aki most a Szociális Unió elnöke. A korábbi házelnök szerint nézeteinek azért sem tudott többséget szerezni a párton belül, mert a liberális platform mindig domináns tudott maradni. Szili Katalin arról is beszélt, hogy új pártjának célja a minőségelvű közéletet kialakítása.

Reformra lett volna szüksége az MSZP-nek, az általa képviselt politikai étosszal azonban Szili Katalin nem tudta változtatásra bírni a vezetést. A volt szocialista politikus az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt: a párt rossz irányba haladt, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt öt-hat évben megfeleződött a tagsága és elvesztette másfél millió szavazóját.

A korábbi házelnök elmondta: bár sokan egyetértettek a véleményével és képviselték azt, párttársaitól kapott hideget-meleget, amikor 2007-es, Muszáj baloldalinak lenni című dolgozatában megfogalmazta azokat az elveket, amelyeket szerinte követnie kellett volna az MSZP-nek.

Elképzelései azért nem tudtak hatni az elitre, mert a párton belül hosszú idő óta a liberális bal dominált - magyarázta Szili Katalin, aki szerint részben az is oka lehetett, hogy mindig a szabad demokratákkal léptek kormánykoalícióra.

Új pártja, a Szociális Unió célkitűzéseiről szólva a politikus elmondta: a lojalitáselvű helyett minőségelvű közéletet szeretnének kialakítani, amit szakmapolitikai megoldásokkal kívánnak elérni.

Szili Katalin kiemelte: az új alkotmányban rögzíteni szeretnék a többi között a közpénzekhez való viszonyt, valamint azt a szociális minimumot, ameddig egy polgárét felelősséggel tartozik az állam.

A teljes műsort ide kattintva hallgathatja meg.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×