eur:
388.5
usd:
360.56
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vesztegetéssel provokálják a rendőröket - lapszemle

Az eddiginél szigorúbb megbízhatósági vizsgálatra számíthatnak a hivatásos állományúak mellett a kormány- és a köztisztviselők is - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint nincs még vége a sukorói ügynek. Lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy egy készülő törvénytervezet szerint minden eddiginél szigorúbb megbízhatósági vizsgálatra számíthatnak a hivatásos állományúak mellett a kormány- és a köztisztviselők is. A napilap szerint a javaslat lehetővé tenné, hogy a rendőrség belső bűnmegelőzési osztálya akár színlelt vesztegetési kísérlettel provokáljon rendőrt. A megbízhatósági vizsgálatokat az egész közszférára kiterjedően a rendőrség belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési szervezetének tagjai végeznék, akik - szoros ügyészi felügyelet mellett - titkosszolgálati módszereket alkalmazhatnának, illetve visszaélések leleplezése érdekében szabálysértést, de akár kisebb bűncselekményt is elkövethetnének.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy nem nyugodhatnak meg a sukoróiként elhíresült ügyben érintett állami vezetők, a vagyonkezelő korábbi vezérigazgatójának és volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatása és meggyanúsítása még korántsem jelenti a nyomozás végét. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre főügyész nem zárja ki, hogy az ügynek további gyanúsítottai is lesznek.

Az Index.hu Demszky Gábor főpolgármester értékelésére vállalkozott, mégpedig úgy, hogy összehasonlította a városvezető elődei által elindított beruházásokat a szabaddemokrata vezető 20 éves regnálása legfontosabb fejlesztéseivel. A lista az Indexen!

A Világgazdaság arról ír, hogy ez év június végére az egy évvel korábbihoz képest nyolc százalékkal bővült a hazai biztosítási piac, a szerződések száma azonban csökkent. A biztosítási piac második negyedéves növekvése - hasonlóan az első negyedéveshez - az életbiztosítási üzletágnak volt köszönhető. A lap cikkéből az is kiderül, hogy Magyarországon 1,3 millió ingatlannak semmilyen biztosítása nincs. Pedig május óta 228 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz árvíz- és viharkár miatt, a kárérték megközelíti a 30 milliárd forintot. Ez az adat azonban csak azokra az ingatlanokra vonatkozik, amelyek rendelkeznek valamilyen szintű biztosítással.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy Magyarországon a most kezdődő vadászati idényben közepes szezonra számítanak a nagyvadas területeken, míg az apróvadak esetén gyenge időszak jöhet. Az idén ugyanis a kedvezőtlen időjárás több milliárd forintos értékű kárt okozott az állatállományban, elsősorban az apróvadaknál. A lap összeállításából kiderül az is, hogy egy kezdő vadásznak első körben tanfolyamra, vizsgákra, illetve jó minőségű új felszerelésekre 800 ezer és egymillió forint közötti összeget kell szánnia.

A Pénzcentrum.hu a GFK felmérésére hivatkozva arról ír, hogy a következő években fokozatosan visszaszorulnak a kisboltok, a szupermarketek és a diszkontláncok ellenben komoly növekedés előtt állnak. Az internetes portál összeállításából kiderül, hogy ezek a bolttípusok 10 év múlva a kisebb településekre is betörhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×