eur:
388.51
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Mesterházy sikerként értékeli az MSZP eddig kampányát

Az MSZP elnöke az önkormányzati választási kampány eddigi eredményeit sikeresnek ítéli, mert, mint mondta, az állampolgárok nagy számban támogatták ajánlószelvényeikkel a párt jelöltjeit és nem okozott gondot a szükséges számú ajánlás összegyűjtése. Erről Mesterházy Attila pénteken, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

"A szocialista pártnak a várakozásainkon felül jól sikerült a kopogtatócédula-gyűjtés, tehát a kampány első szakaszát a magunk részéről sikerként könyveltük el, mert közel egymillió kopogtatócédulát kapott a párt" - mondta az MSZP elnöke, aki Király Józsefnek, a párt kecskeméti polgármesterjelöltjének a kampányrendezvényére érkezett a városba.

Mesterházy Attila utalt arra: Bács-Kiskun megyében nagyon jól szervezték a kampánynak ezt a részét, mert problémamentesen gyűlt össze mind a megyei listára, mind a képviselőjelöltjeik számára a szükséges számú ajánlószelvény.

A pártelnök hangsúlyozta: a kampány új szakaszában azt tervezik, hogy a helyi jelöltjeik programjaira építve próbálják a választók bizalmát elnyerni.

"Arra biztatjuk őket, hogy mindig egyenes, őszinte mondatokat mondjanak és olyan programpontokat képviseljenek, amelyek megvalósíthatóak a helyi és az országos feltételek mellett" - tette hozzá.

Az országos politikával kapcsolatban úgy fogalmazott: az elmúlt száz napban a kormány nem foglalkozott az emberek problémáival.

Erre példaként a devizahitelesek nehéz helyzetére utalt, amire az elmúlt két hétben a szocialista párt nap mint nap felhívta a kormányzat figyelmét.

"Ez nem lehet pusztán csak egy-két intézkedés, hanem sokkal nagyobb, komplexebb feladatról van szó, hiszen a forintárfolyam gyengülésével szemben csak egy kiszámítható gazdaságpolitikával lehet küzdeni" - mondta a szocialista politikus.

Mesterházy Attila ismertette: csütörtökön kezdeményezte, hogy a parlament tárgyalja meg hétfőn a kormány devizahitelesek érdekében tervezett intézkedési tervét, és azt is kezdeményezte, hogy ne tartson szünetet, hanem egy héttel később is ülésezzen a parlament, akár csak ezzel az egy napirendi ponttal.

Az MSZP Bács-Kiskun megye 22 városa közül Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszakécskén állított önállóan polgármesterjelöltet, Baján civil szervezetekkel közös polgármesterjelöltje van a pártnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×