eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vona Gábor: A Jobbik be akarja bizonyítani, hogy a Fidesznél is alkalmasabb az irányításra

A Jobbik a parlament őszi ülésszakában be akarja bizonyítani, hogy egy olyan párt, amely alkalmas az ország irányítására - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor. A Jobbik elnöke és frakcióvezetője az alkotmányról beszélve hangsúlyozta: a jelenlegi alaptörvény nem védi teljesen Magyarországot.

Hétfőn kezdődik az országgyűlés őszi időszaka. Az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor elmondta: egyelőre az önkormányzati választásra koncentrálnak, hiszen a kampány közepén tartanak. Hozzátette azonban, hogy készülnek az ülésszakra, mert a Jobbik célja, hogy a parlamenti munkával bizonyítsa, a pártra alternatívaként kell számolni.

A Jobbik elnöke hozzátette: pártja szeretné megmutatni azt az arcát, amelynek alapján egyre többen hiszik el, hogy akár arra is alkalmas, hogy az országot irányítsa. A Jobbik be akarja bizonyítani, hogy a Fidesznél is alkalmasabb erre a feladatra - hangsúlyozta.

A frakcióvezető azonban tisztában van azzal, hogy a lapokat nem a Jobbik osztja. Bár ellenzéki pártként kevés eszköze van beleszólni az őszi ülésszak két fő kérdésébe, a költségvetésbe és az alkotmányba, Vona Gábor felhívta arra a figyelmet, hogy a parlament költségvetési bizottságának elnöke jobbikos politikus, "akinek személye és tudása komoly fegyver lesz a vitában".

Az alkotmány az ország alaptörvénye, ez határozza meg azt a keretet, amelyen belül a közélet, a politika és a mindennapjaink mozognak - nem mindegy, hogy milyen az az alkotmány, amely meghatározza az életünket - hangsúlyozta a politikus, aki szerint "a jelenlegi kormánypártok hatalmi gőgje diktálja azt, hogy sutba dobva történelmi örökségünket, kitalálnak egy új alkotmányt".

Mint fogalmazott, a jelenlegi alaptörvény nem védi Magyarországot. Bár emberei jogok szintjén garantál bizonyos jogokat, a magyar nemzet számára nagyon kevés dolgot fektet le. A magyar föld és víz például alkotmányban rögzített védelmet kellene, hogy élvezzen - fűzte hozzá Vona Gábor.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×