eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Személycserék a területfejlesztési tanácsokban

A kormány kijelölte az Országos Területfejlesztési Tanácsba delegált tagokat, kinevezte a regionális fejlesztési tanácsok tagjait, és visszahívta a Balatoni Fejlesztési Tanácsból Suchman Tamást, a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsból pedig Bóth Jánost - az ezeket tartalmazó kormányrendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

Az Országos Területfejlesztési Tanácsban az egyes tárcák államtitkárai rendelkeznek szavazati joggal.

A regionális fejlesztési tanácsokba név szerint nevezett ki tagokat a kormány. A hét tanácsba - egyenként nyolc, azaz - 56 tag került. Például a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban tag lett Font Sándor és Dancsó József, a Dél-Dunántúliban Gere Attila, míg a Közép-Dunántúliban Cser-Palkovics András.

A regionális fejlesztési tanácsokban a kormány által kinevezett tagok - írásbeli felhatalmazással - egymást helyettesíthetik.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×