eur:
385.92
usd:
355.3
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Nyolc világháborús bomba! Lezárták a Hősök tere környékét

A fővárosban eddig nyolc második világháborús bombát találtak a Városligeti Műjégpályánál a tűzszerészek. Az építőmunkások eredetileg két robbanószerkezetre bukkantak, a többit a honvédség szakemberei találták meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az InfoRádióban azt mondta: lezárták a Városligetben a Kós Károly és az Olof Palme sétányt, valamint a Hősök tere Műjégpálya felőli részét.

Kormos Endre közölte: a tűzszerészek még nem döntötték el, hogy a bombákat elszállítják vagy a helyszínen hatástalanítják. Hozzátette: az érintett útszakaszokat csak a munka befejezése után nyitják meg újra a forgalom előtt.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) kommunikációs osztályának közlése szerint egy 100 kilogrammos szovjet rombolóbombát, két 75 milliméteres német repeszgránátot, egy 75 milliméteres páncéltörő gránátot, egy 203 milliméteres rombológránátot és tizenkét géppuskalőszert találtak.

Nem kizárt, hogy találnak még hadianyagot, a terület feltárása ugyanis még folyamatban van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×