eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Így kezdené meg a rendcsinálást Tarlós István

Az eddigitől eltérő értékrend alapján irányítaná a fővárost Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ha ő kerül a posztra, helyet ad a kabinetben az ellenzéknek és az önkormányzat munkáját közelről érintő szakmák tekintélyes képviselőinek is. A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője hozzátette: tervezi a városházi munka átszervezését is.

Átalakítaná a városházi munkát, csökkentené az apparátus méretét, valamint az ügyosztályok és a közgyűlési bizottságok számát, elválasztaná a főváros által gyakorolt megrendelői, végrehajtó és ellenőrző szerepkört, átszervezné a szolgáltató cégek struktúráját, a döntések előkészítését pedig a politikai lobbisták helyett a hivatal szakértőire bízná Tarlós István abban az esetben, ha a szavazók őt választanák Budapest főpolgármesterének.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy szemléletváltást tervez, és győzelme esetén olyan kabinetet kíván összeállítani, amelyben nemcsak a szoros politikai kör tagjai, hanem a kerületi polgármesterek, az ellenzék vezetői, valamint a fővárosi önkormányzat munkáját és működését közelről érintő szakmák szaktekintélyei is ott vannak.

Tarlós István szerint a hatalomhoz is máshogyan kell viszonyulni, máshogyan kell az ellenzékkel bánni, mint ahogyan azt a szocialista-szabad demokrata városvezetés tette. A politikus ezzel kapcsolatban ismét megerősítette: ha ő lesz a főpolgármester, az ellenőrző bizottságokban a többséget átengedi az ellenzék képviselőinek.

A Fidesz-KDNP jelöltje másképpen képzeli el a felelősség gyakorlását is. Mint mondta, a leköszönő városvezetéssel szemben az egyik legfontosabb kifogása az, hogy soha semmiért nem vállalt még politikai felelősséget sem, ami "férfiatlan viselkedés". A változtatáshoz politikai bátorság kell, és az, hogy ne kenjük másra a döntéseink negatív következményeit - fejtette ki Tarlós István.

A megfelelően szétválasztott szakmai feladatok ellátásához a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint négy főpolgármester-helyettesre van szükség, és a főjegyző munkáját is négy aljegyző segítené. Ha sikerül megszereznie a szavazatok többségét, első helyettese a volt kőbányai polgármester, György István lesz - fűzte hozzá a politikus.

Tarlós István megjegyezte: ha megválasztják, nagyon hamar megkezdi a rendcsinálást a fővárosban, intézkedéseit pedig rendszerelvű gondolkodás irányítja majd.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×