eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szűkös az MSZP előnye a Jobbikkal szemben - lapszemle

Ipsos-felmérés a pártpreferenciákról, közúti baleseteket színlelő csalók, javuló ingatlanpiaci helyzet - válogatás a lapokból.

A Népszabadság mai számában közli az Ipsos legújabb, a pártok népszerűségéről készített közvélemény kutatást, melyből kiderül: a Fidesznek háromszor annyi híve van, mint a szocialistáknak. A Jobbik a népesség nyolc, az LMP pedig négy százalékát érezheti maga mögött. A kutatás arra is rávilágít, hogy eléggé szűkös az MSZP előnye a Jobbikkal szemben.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy mintegy 400 millió forint kárt okoztak két magyarországi biztosítótársaságnak azok a csalók, akik közúti baleseteket színleltek éveken át, majd hamis okiratok alapján fizettettek kártérítést. Az ügyeknek csaknem kilencven gyanúsítottja van, az ötletgazda pedig valószínűleg Thaiföldön bujkál. Előzetes letartóztatásban van viszont a fiktív igényeket beterjesztő személy, aki magánvállalkozásban kárügyintézőként dolgozik.

Az Index.hu folytatja "Olcsóbb, de jobb" sorozatát, most az ásványvizeket veszi górcső alá. Az internetes portál felteszi a kérdést: hallottunk róla, hogy az ásványvíz egészségesebb, tisztább, mint a csapvíz, de vajon a laborvizsgálatok alátámasztják-e ezt? És finomabb-e a méregdrága gleccservíz, mint a saját márkás termékek vagy a filléres ivóvíz? Válaszok az Indexen.

A Világgazdaság arról ír, hogy az utóbbi időben mélyrepülésben lévő irodapiacokon 2010 második negyedétől szinte minden régió esetében pozitív elmozdulás érzékelhető. A világ legtöbb városában az irodák iránti kereslet már stabil maradt, vagy egyenesen erősödött. Főleg a pénzügyi szektor vállalatai növelték keresletüket az irodák iránt Ázsiában és Európában, amit a fogyasztói kereslet és a foglalkoztatottsági szintek stabilizálódása támogatott.

A Napi Gazdaság a tőzsdei gyorsjelentéseket összegezve arról ír, hogy mindössze 116 milliárd forint nyeresége volt az elmúlt félévben a Budapesti Értéktőzsde A kategóriás társaságainak. Ilyen alacsony utoljára 2001 első felében volt az összesített profit. A lap írása szerint elképzelhető, hogy igazolódnak a több mélypontú (W alakú) recessziótól való félelmek. A tőzsdei társaságok profitja ugyanis a múlt év második felében mutatott bővülés után "a gazdaság ismételt lassulására enged következtetni".

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül, mely foglalkozások követelik a legtöbb halálos áldozatot az Egyesült Államokban. A CNN Money gyűjtésére hivatkozva tudható, hogy a tizedik legveszélyesebb munkakör az építőipari munkásoké, akik szélsőséges időjárási körülmények között, veszélyes és nehéz szerszámokkal és gyakran irdatlan magasságokban dolgoznak. Hasonlóan veszélyes foglalkozást űznek a kamionsofőrök és az ipari gépészek is. Talán meglepő, de még őket is megelőzik a szemétszállítók, akik szintén extrém időjárási körülmények között, rendkívül nehéz tárgyakat emelgetnek, és még veszélyes anyagokkal is érintkezésbe léphetnek munkájuk során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×