eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Viharcsapda a Balatonnál: folyamatos a mentés!

Viharos erejű, óránként 60-70 kilométeres sebességű széllökések voltak péntek délután a Balatonnál, emiatt folyamatosan menteni kellett a bajbajutottakat. A szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg, így a veszély ellenére többen úszni indulnak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: pénteken többek között egy Siófok közelében felborult katamarán utasait mentették ki a vízirendőrök, Fonyód-Bélatelepnél pedig egy homokpadra sodródott vitorlásnak kellett segíteni.

Bíró Gábor arra figyelmeztetett, hogy a szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg. A térségben másodfokú viharjelzés van érvényben. Közben visszavonta a narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat; jelenleg az elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben.

Korábban Véber István meteorológus elmondta: az északnyugat felől érkezett zivatarzóna az éjjel kelet felé hagyja el az országot. Több helyen lehetnek viharos széllökések, felhőszakadások és jégesők.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×