INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Pénzért törnek fel rendszereket a hackerek Budapesten

Infostart / InfoRádió
Nemzetközi hackerkonferenciát tartanak szeptember 19-én Budapesten. Bártfai Attila programszervező az InfoRádiónak elmondta, hogy a számos neves külföldi előadó mellett különböző játékokkal tesztelik a hackerek és a biztonsági rendszerek képességeit.

Vannak bűnözők, akik azért törnek fel rendszereket, hogy abból profitra vagy más személyes előnyre tegyenek szert, a hackerek ezzel ellentétben olyan technikai szakemberek, akik azért keresnek biztonsági hibákat az informatikai rendszerekben, hogy jobbá tegyék azokat - mondta az InfoRádiónak a Hacktivity, Közép-Kelet-Európa legnagyobb hackerkonferenciájának programszervezője.

A Hacktivity olyan fórum, amely lehetőséget biztosít a hackerek számára arra, hogy tanuljanak egymástól és az előadóktól, valamint hogy legálisan tegyék próbára képességeiket. A konferenciát most hetedik alkalommal rendezik meg, idén először két nyelven: szinkrontolmácsok segítségével magyarul és angolul zajlanak majd az előadások - tette hozzá Bártfai Attila.

Az előadók között ott van a világ egyik legismertebb biztonsági szakértője, Bruce Schneier, akinek véleményét az amerikai kongresszus is többször kikérte informatikai, internetbiztonsági kérdésekben, de ellátogat Budapestre Felix "FX" Lindner is, aki a hálózati eszközök biztonságának kiemelkedő szakértője.

A résztvevők különféle játékokon is részt vehetnek. Az egyik, a Hack the Vendor arra ad lehetőséget, hogy a hackerek legális keretek között - pénzjutalomért - törjék fel a gyártó cégek által felajánlott információbiztonsági rendszereket. Ha ez nem sikerül, az remek reklám a készítők számára. Az sem baj azonban, ha a hackerek sikerrel járnak: ez esetben a fejlesztők megismerhetik a módszert, amivel ki lehet használni a termék biztonsági réseit.

Hanganyag: Litauzsky Balázs


A címlapról ajánljuk