INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Fideszes jelöltek plakátjait rongálták meg Csongrádon

InfoRádió / MTI
Egy a Fidesz színeiben induló önkormányzati képviselőjelölt és a párt polgármesterjelöltje, Kőrösi Tibor választási plakátjaira írtak gyalázkodó feliratokat kedden Csongrádon.

Kőrösi Tibor elmondta az önkormányzat által kijelölt helyre kiragasztott plakátokon kedden kora délután vették észre a feliratokat. Az egyik "véresszájú kommunistának" nevezi a képviselőjelöltet, a másik beteg "beteg embernek" titulálja a polgármesterjelöltet.

Az esetnek szemtanúi is voltak, az egyik plakátnál pedig egy térfigyelő-kamera rögzítette az eseményt - tette hozzá.

Az incidens előzménye, hogy hétfő este parázs hangulatú lakossági fórumot tartottak a Tisza-parti város egyik felújítás alatt álló iskolájában, ahol a kivitelező csődje miatt nem kezdődhet meg szeptemberben a tanítás - tudatta Kőrösi Tibor.

A politikus közölte, a történtek miatt ismeretlen tettes ellen rongálás miatt tett feljelentést, s indítványozta, hogy a választás rendjének megsértése miatt is induljon eljárás. Becsületsértés miatt pedig magánvádas eljárást kezdeményezett a vélelmezett elkövetővel szemben, aki egy másik párt színeiben induló képviselőjelölt házastársa.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, értetlenül áll a történtek előtt, hiszen korábban korrekt volt kapcsolata politikustársával.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a folyamatban lévő nyomozati cselekmények miatt csak szerdán tud tájékoztatást adni az ügyről.

A címlapról ajánljuk