eur:
391.03
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Új elnök az üdülési alapítvány élén

A kormány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumi tagsági és egyben elnöki tisztségének ellátásával Lengyel Györgyit bízta meg. Szeptember közepén megszűnik az MNÜA, jogköreit nonprofit, közhasznú szervezetként működő gazdasági társaság veszi át.

A kormányhatározatban az is szerepel, hogy a kormány azonnali hatállyal felkéri az alapító szervezeteket az alapító okirat ehhez szükséges módosításának aláírására.

Emellett a kormány felhatalmazza a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy az alapító okirat módosításának bírósági nyilvántartásba vételekor a kormány nevében eljárjon.

A módosítással egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratot a kormány nevében írja alá a tárcavezető, továbbá gondoskodik az okiratnak - a bírósági nyilvántartásba vétel utáni - közzétételéről a Magyar Közlönyben.

Karácsony Mihály, az alapítvány korábbi elnöke a kormányváltás után mondott le posztjáról.

Lengyel Györgyi eddig a Fidesz Polgári Magyarországért Alapítvány igazgatója volt.

A parlament által július 22-én elfogadott, az államfő által augusztus 13-án aláírt gazdasági törvénycsomag rögzíti: a törvény kihirdetését követő harmadik napon kezdeményezi a kormány az MNÜA megszüntetését.

Helyette egy, az alapítvány céljának megfelelő nonprofit, közhasznú szervezetként működő gazdasági társaság létrehozását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×