eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Budai Gyula: ismét hazudott Bábolna szocialista polgármestere

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint ismét hazudott Bábolna ügyében Horváth Klára, a település szocialista polgármestere.

Budai Gyula hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2009 decemberében büntetőfeljelentést tett, mert a szocialista politikus kilencven hektár állami földet úgy adott bérbe, hogy a legrosszabb pályázó lett nyertes. Mint közölte: mostanra elkészült a kölcsönszerződés írásmintáit elemző szakvélemény.

Eszerint Horváth Klára húszmillió forintot vett fel magánkölcsönként Szaxon Attilától, a bábolnai IKR Zrt. vezérigazgatójától, aki korábban a legrosszabb pályázatot adta. A miniszterelnöki megbízott kiemelte: Horváth Klára előzőleg minden fórumon elmondta, hogy semmilyen kölcsönszerződést nem írta alá, az írásszakértői vélemény szerint azonban a szerződésen az ő aláírása szerepel. A szocialista politikus ismét hazudott - fogalmazott Budai Gyula.

Hozzátette: Horváth Klárának nem vele, hanem a nyomozóhatósággal van vitája. Egyértelműen, feketén-fehéren bizonyítható, hogy a szerződésen szereplő aláírás Horváth Klára szocialista képviselőtől származik - mondta.

Az ügy szerinte azért is "pikáns", mert a szocialista politikus ezt a kölcsönt nem tüntette fel a képviselői vagyonnyilatkozatában, ami pedig közhiteles iratnak számít. Innentől kezdve egy újabb bűncselekmény merül fel, a közirat-hamisítás - közölte Budai Gyula.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×