eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb gyermeken végeztek szívtranszplantációt Budapesten

Újabb gyermeken végeztek szívtranszplantációt az Országos Kardiológiai Intézetben - tudta meg az InfoRádió. A hírt megerősítette a kórház vezetése, de nyilatkozni a kisgyermek állapotáról személyiségi okokra hivatkozva nem akartak.

Az Országos Kardiológiai Intézetben elvégzett gyermek-szívtranszplantációk közül ez volt a 12. Úgy tudjuk a kisgyermek több hónapja várt a beavatkozásra. Ez a várakozási idő átlagosnak számít, aki eddig a leghamarabb esett át a műtéten, az 35 napot, aki a legkésőbb, az 180 napot várt.

Információink szerint jelenleg ketten várnak az intézményben hasonló beavatkozásra. Az intézmény nem akart nyilatkozni a konkrét beavatkozásról, személyiségi okokra hivatkozva.

Magyarországon 2007-ben végezték az első gyermek-szívtranszplantációt, az Országos Kardiológiai Intézetben azóta is kiemelt feladatnak tekintik a gyermek-szívátültetést. Évente körülbelül 800 gyermek születik szívhibával, e betegcsoport kétharmada igényel sebészi beavatkozást élete folyamán. A műtét elvégzése az esetek felében az élet első hat hónapjában szükséges.

Információink szerint a klinika látóterében évente 30 új vagy műszívre váró gyermek van, és általában 5-6 transzplantációt tudnak végezni. Fontos tudni, hogy műszívvel azonban sokáig tudják stabil állapotban tartani a gyermeket. A szakemberek szerint egy év után lehet sikeresnek tekinteni a szívátültetést gyermekeknél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×