INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Napokon belül közlik, mennyivel tartoznak a kórházak

InfoRádió / MTI
Jövő kedden, az egészségügyért felelős államtitkárság és az öt érintett szakmai szervezet egyeztetése után hozzák nyilvánosságra hivatalosan a kórházak adósságállományát - közölte Szócska Miklós. Az államtitkár megerősítette, hogy az intézmények lejárt tartozása összesen csaknem 37 milliárd forintot tesz ki.

Az MR1-Kossuth Rádió szerdai információi szerint 71,5 milliárd forint a hazai kórházak adóssága, ebből majdnem 37 milliárd a lejárt tartozás. A Krónika szerkesztőségének birtokába jutott az a lista, amely az intézmények adósságát összesíti a bevallásuk alapján.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, a felmérésre azért volt szükség, mert nem álltak rendelkezésre érvényes számok.

Az adatok összegyűltek, az intézmények végig együttműködőek voltak, és végre sikerült megtudni, hogy mekkora adósságállomány, mekkora lejárt tartozás van a kórházaknál - közölte, hozzátéve, hogy ezek nyers adatok, amelyeket a jövő keddi egyeztetésen pontosítanak, majd nyilvánosságra hoznak.

A következő lépés az - folytatta -, hogy megvizsgálják, mik okozták ezt az adósságállományt, valamint a szakmai szervezetek bevonásával átgondolják az esetleges konszolidáció feltételrendszerét.

A címlapról ajánljuk