INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ma iktatják be hivatalába Schmitt Pál államfőt

Infostart / InfoRádió
Megkezdődött az új államfő beiktatási ceremóniája a Sándor-palotában. Schmitt Pál beszédét az InfoRádió élőben közvetíti.

Schmitt Pál tegnap vette át hivatalát a távozó köztársasági elnöktől. Sólyom László akkor úgy fogalmazott: mindig Schmitt Pál mellett áll majd, amikor a lelkiismeretét ébreszteni, vagy erősíteni kell.

Az új köztársasági elnök fennkölt pillanatnak nevezte a nemzet képviseletének és a demokrácia őrzésének átvételét. Schmitt Pál külön elismeréssel szólt elődje környezetvédelemért és a nemzet egyesítéséért tett erőfeszítéseiről.

Az elnöki személycserével távozik a Köztársasági Elnöki Hivatal legtöbb munkatársa, közülük többen a közigazgatás más területén helyezkednek el. A hivatal ma már új struktúrában működik. Három vezető szervezeti egység jött létre; a Jogi, Alkotmányossági és Közigazgatási Hivatalt Cservák Csaba, a Külügyit Vajna Márton, a Társadalmi és Kommunikációs Hivatalt pedig Kiss Norbert irányítja. Az új szervezet része a Katonai, illetve a Gazdálkodási és Üzemeltetési Főosztály is.

A címlapról ajánljuk