eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Wéber: A Fidesz-henger megállíthatatlan

Wéber Attila szociológus szerint a Fidesz-henger megállíthatatlan lesz az október 3-i önkormányzati választásokon. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy az MSZP elmúlt egy éve zavaros, ennek látható jele, hogy a pártok közül egyedüliként még főpolgármester-jelöltet sem tudott állítani.

Nem valószínű, hogy a Fidesz-hengert az októberi önkormányzati választásokig meg lehet állítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Attila szociológus.

Az MSZP számára nem jó jel, hogy egyedüli parlamenti pártként még nem tudott hivatalosan főpolgármester-jelöltet állítani - vélekedett a szakértő, aki szerint ez a folyamat már több mint egy éve húzódik, és zökkenők, zavaros momentumok tarkítják az ügyet.

A szocialistáknál komoly belső viták vannak a főpolgármester-jelölt állítása kapcsán, és ezek a nyilvánosságban is megjelennek - tette hozzá Wéber Attila.

A szociológus kiemelte: nehéz megítélni, hogy az MSZP mit érhet el az őszi önkormányzati választásokon. Az új választási rendszer nincs kipróbálva, nem tudni, hogy a Seres Mária vezette Civil Mozgalom, a Tisztelet Társasága és a Kapolyi László nevével fémjelzett szociáldemokraták esetleges együttműködése mennyi szavazatot visz el az MSZP-től, és egyelőre azt sem tudni, hogy a szocialisták találnak-e olyan civil jelöltet a fővárosban, akinek sikerül megakadályozni a párton belüli eróziót - fejtette ki.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×