eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Alaposan vizsgálódott az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék 69 témában 57 jelentést készített tavaly. A pénzügyi ellenőrző szervezet a 2009-es tevékenységét összegezve megjegyzi, elvégeztek minden időre előírt feladatot.

650 szervezetnél végzett tavaly az Állami Számvevőszék helyszíni vizsgálatot. A munkatársak 700 javaslatot tettek, és összesen 57 jelentést írtak.

A költségvetési-gazdálkodási ellenőrző szervezet tevékenysége 2009-ben is megfelelt a törvényi előírásoknak, és elvégezte az összes előírt kötelezettségét.

69 témában vizsgálódott tavaly az ÁSZ. Véleményezte az idei költségvetés tervezetét, ellenőrizte a zárszámadást, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az MTI működését, valamint a főváros és a kerületek bevételmegosztását.

A helyi önkormányzatok gazdálkodási rendszere nagy erőket kötött le, 109 települési önkormányzatnál kellett helyszíni szemlét végezni, emellett 16 nagyobb vagyonnal rendelkező városról készült külön jelentés.

Az Állami Számvevőszék kétévente ellenőrzi a pártok és pártalapítványok gazdálkodását is, 2009-ben öt párt és három alapítvány került sorra.

A központi költségvetési fejezetek közül tavaly az Országgyűlés és a Honvédelmi Minisztérium gazdálkodását ellenőrizte a szervezet, de a 2008-as ügydöntő népszavazás lebonyolításához felhasznált forrásokat is vizsgálta a számvevőszék.

Az éves ellenőrzési kapacitás több mint negyedét olyan vizsgálatok kötötték le, amelyeket nem írja elő a törvény. A jelentésben olvasható konkrétumok említése nélkül, hogy az átláthatóbb államháztartás érdekében a szervezet vizsgálta a közigazgatás modernizációját, az elkülönített állami pénzalapok rendszerét, a lakástámogatási rendszert és a kincstár működését is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×