eur:
385.37
usd:
355.14
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem is terveztek golffalut Pátyon? - lapszemle

Zsákutcába jutott a pátyi golffalu-beruházás, az építkezés meghiúsult - írja a Népszabadság.

A Népszabadság a pátyi golffalu-beruházásról közöl írást. A lap szerint a pátyi önkormányzat és a Grupo Milton találkozása üzletként zsákutcába jutott, az építkezés meghiúsult. Tollner József, az ügyben őt ért fenyegetések révén a hírekbe is bekerült pátyi önkormányzati képviselő azt mondta: kezdettől arra gyanakodott, hogy az ingatlanfejlesztő esetleg nem is akar semmit építeni, egyszerűen csak az ingatlan felértékelődésére, és/vagy a meghiúsult beruházás miatt a településtől bezsebelhető kártérítésre játszik, pedig Pátynak - vagyis a képviselő-testület többségének - láthatóan kedves volt a beruházás.

A Magyar Nemzet úgy tudja: csaknem húszmillió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól idén márciusban három nyugdíjas és egy ifjúsági szervezet, hogy a kampány finisében előadásokat tartsanak a nyugdíjasoknak Idősek Akadémiája néven. Az előadók közt volt Korózs Lajos volt szocialista államtitkár és Kósáné Kovács Magda egykori MSZP-s európai parlamenti képviselő. A lap szerint a Bajnai-kormány tisztán látta a választások előtt: egyedül a nyugdíjasok tábora adhat reményt arra, hogy kevésbé csúfosan szerepeljenek az áprilisi országgyűlési választásokon.

A Napi Gazdaság címoldalán közli: május vége óta könnyebben vihetik piacra a feldolgozott élelmiszertermékeiket a kistermelők, a kiskereskedelem résztvevőinek tapasztalatai szerint ugyanakkor a szereplők egyelőre csak tanulják a jogszabály adta lehetőségeket, szignifikáns jele még nincs a forgalomban. Az új rendelkezés hatása akkor lesz igazán érezhető, ha a nemzetközi láncok is támogatják azt.

A gyorsjelentési szezon miatt naponta változhat a tőzsdék iránya - olvasható a Világgazdaságban. A szakemberek szerint ki lehet használni ezeket a mozgásokat, de a legtöbb ilyen befektetés kockázatos. Lehet egyedi részvények napon belüli esésére vagy emelkedésére fogadni, de akár a nagyobb tőzsdeindexek volatilitását mérő indexeket követő alapokat is lehet vásárolni. A hazai befektetők java része persze inkább védekezni szeretne a kilengések ellen, nekik aktívan kezelt abszolút hozamú alapokat ajánlanak a szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×