eur:
400.38
usd:
362.85
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Bezárhat a magyar pavilon a sanghaji expón - lapszemle

A jövő héten bezárhat a magyar pavilon a sanghaji expón, amennyiben az üzemeltető Genexpo Kft. nem jut hozzá időben a kormány által zárolt költségvetési forrásokhoz - írja a Magyar Nemzet. A cég nem fizette ki minden számláját a szervezők felé, ezért a kínai partnereik egy része már azzal fenyegetőzik, hogy jövő héten bezárják a kiállítóhelyet.

A Népszabadság úgy tudja, félmillió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a budapesti Akácfa sörözőt üzemeltető céget, mert megállapításuk szerint a nem törzsvendégek egy részétől bőrszínük miatt megtagadták a kiszolgálást. Ez a cég szerint nem igaz, bár az egyik tulajdonos úgy látja, hogy a "feketék viselkedési kultúrája nem üti meg az európai szintet".

Az Index.hu szerint Sólyom László csak az új, háromszobás lakást kéri, és a leköszönő köztársasági elnöknek nem lesz két állami lakása. Sólyom László a törvény értelmében egy legalább három szobás lakást kap az államtól, de korábban volt Ab-elnökként már kapott egyet, azt pedig nem tartja meg.

Akciókkal vadásznak vendégre a szállásadók - írja a Napi Gazdaság. Elsősorban a kevés bevételt hozó előszezon és a rossz foglaltsági adatok miatt kezdtek rendkívüli akciókba az adriai és a dunántúli szállásadók. A kisebb szállodák, panziók, fogadók 35-40 százalékos árcsökkentéssel, családi kedvezményekkel igyekeznek vendégeket fogni.

A legnagyobb mértékű "leárazások" a mindössze 25-30 százalékos kapacitáskihasználtsággal működő, az elmúlt években döntően hitelből felépített, illetve vásárolt horvátországi és dél-dunántúli szálláshelyeken vannak, de gőzerővel igyekeznek pótolni az előszezonban elmaradt bevételeket a közép- és a nyugat-dunántúli, kevésbé frekventált helyen működő szálláshely-tulajdonosok is.

Az eddigi legnagyobb uniós kezdeményezés az a 6,4 milliárd eurós programcsomag, amelyet most indított útjára az Európai Bizottság a kutatás és az innováció támogatására - írja a Világgazdaság. A program fejleszti a kutatási feltételeket, munkahelyet teremt, erősíti az európai versenyképességet. Hivatalos becslések szerint jövőre 16 ezer - köztük 3 ezer kis- és középvállalkozás - lehet a haszonélvezője a kezdeményezésnek.

A pénzhamisítók a nagy címletekre utaznak - írja a pénzcentrum.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, idei második negyedéves jelentése szerint a bankjegyhamisítók leginkább a magas címletű forintokat kedvelik, legalábbis az öt-, tíz- és húszezer forintos címletek akadtak horogra leggyakrabban 2010 első felében.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×