eur:
394.79
usd:
371.8
bux:
66237.58
2024. április 16. kedd Csongor

A Jobbik feljelenti Mesterházy Attilát a "fasisztázás" miatt

A Jobbik rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, mert a Jobbik szerint a szocialista politikus a vasárnap esti sajtótájékoztatón "fasisztának" nevezte a Jobbikot - közölte a párt kedden.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója az MTI-nek elmondta, a feljelenést szerdán juttatják el a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Mint írják, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap esti megszólalásában "a választási vereséggel történő elszámolás helyett a Jobbik Magyarországért Mozgalom megítélését aláásni kívánó kijelentéseket tett, amikor pártunkat fasisztának nevezte".

Szabó Gábor a közleményben hangsúlyozza, a Jobbik nem fasiszta párt, hanem egy Magyarországon törvényesen bejegyzett és működő, jelentős társadalmi támogatottsággal rendelkező erő, amely a parlamentáris demokrácia keretei között fejti ki tevékenységét, és a párt tagjai, szimpatizánsai, vezetése soha nem szolgált egyetlen szélsőséges politikai diktatúrát sem. Továbbá szimbólumaik között nem szerepeltettek önkényuralmi jelképeket, és soha nem törekedtek a hatalom - akár erőszakos eszközökkel történő - kizárólagos birtoklására.

Úgy vélik, mindez az MSZP elődszervezetéről - melynek több jelenlegi szocialista politikus is tagja volt - már nem mondható el, és éppen az a Mesterházy Attila vádolja a Jobbikot ezzel, aki a közelmúltban óvta az ország közvéleményét az egész közösségeket megbélyegző gondolkodásmódtól.

Mesterházy Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: a második forduló arról fog szólni, hogy milyen erős lesz a kormány feletti a demokratikus kontroll."Ezért én azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, egy ilyen erős demokratikus kontrollra, az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot" - fogalmazott a szocialista politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×