eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tölgyessy: A Jobbik még mindig csak regionális párt a Tiszántúlon

A Jobbik vezetői múlt héten még azt mondták, hogy hétfőtől a radikális párt irányítja az országot, mert kétharmados győzelmet aratnak az országgyűlési választás első fordulójában. Ehhez képest a szélsőjobboldali mozgalomra és komplett árnyékkormányára április 11-én kevesebben szavaztak, mint az MSZP jelöltjeire.

A Jobbik még mindig csak regionális párt a Tiszántúlon - mondta az mr1-Kossuth Rádióban Tölgyessy Péter, aki szerint a radikális párt vezetői "biztosan csalódottak", mert Budapesten és az ország nyugati felében rosszul szerepeltek a jelöltjeik. A politikai elemző arra számít, hogy ez megoszthatja a Jobbik vezetőségét, miközben a Fidesz kíméletlenül támadni fogja a pártot.

A Jobbik vezetői valóban nem tűntek felhőtlenül boldognak vasárnap éjszaka. Tudják, hogy ennél (16,74 százalék, 26 mandátum) már az első fordulóra is sokkal nagyobb sikert ígértek a szavazóiknak. A kampányban kormányfő-jelöltként szereplő Vona Gábor pártelnök azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi a rossz szereplés oka. Jobb híján ő is a szerinte rágalomhadjáratot folytató MSZP-t és Fideszt, illetve a Jobbikot állítólag elhallgató sajtót hibáztatja.

A Jobbik európai parlamenti képviselője, a párt országos listáján nem szereplő, és a Jobbikban tagsággal nem rendelkező Morvai Krisztina államfő-jelölt szerint a pártnak most minden aktivistáját mozgósítania kell. Úgy véli, a fiatalok meggyőzhetik az időseket arról, hogy a Jobbikra kell szavazni, különben "ők is gazdasági menekültek lesznek."

Balczó Zoltán, a Jobbik országos listájának második jelöltje szerint sokan túl sokat vártak a Jobbiktól: kormányalakítást, vagy legalább az MSZP legyőzését "mint pszichológiai fegyvertényt". Ez azonban ekkora "ellenszélben" nem volt lehetséges - mondta a politikus, aki visszaadja képviselői mandátumát az Európai Parlamentben, miután pártja bejutott a magyar Országgyűlésbe. Brüsszeli posztjára az EP-választás listájáról választják ki az utódját - mondta az InfoRádióban a Jobbik alelnöke.

A politikus nagy sikernek tartja a Jobbik választási eredményét, még akkor is, ha a szerinte felfokozott várakozások és a média állítólagos ellenkampánya miatt nem sikerült kormányra kerülniük, sőt második erővé sem emelkedtek a törvényhozásban.

A Jobbik 16 választókerületben a második, 27-ben pedig a harmadik helyen várja az 57 körzetben április 25-én megrendezendő második választási fordulót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×