INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Nem lépnek vissza a Jobbik jelöltjei

InfoRádió / MTI
Nem lépnek vissza a Jobbik képviselőjelöltjei más párt jelöltjének javára az országgyűlési választások második fordulójában - nyilatkozta Dúró Dóra, a párt szóvivője.

A szóvivő szerint a második fordulóban azokra az egyéni körzetekre koncentrál majd a párt, ahol van esélyük a győzelemre. Példaként említette Borsod megyét.

Tájékoztatása szerint a párt prominensei hétfőn egésznapos elnökségi ülésen tárgyalják meg, hogy miként folytassák a kampányt, és értékelik az első forduló eredményeit is.

A gyenge fővárosi eredményt a párt sajnálattal vette tudomásul, de azért nem nézünk szúrós szemmel a budapestiekre - fogalmazott a szóvivő, hozzáfűzve, hogy vidéken azért - saját számításaik szerint - sikerült megelőzniük az MSZP-t.

Dúró Dóra elmondta azt is: botrányosnak tartják, hogy meg kellett hosszabbítani a kampánycsendet, mert olyan hosszú sorok alakultak ki néhány szavazókörben, hogy nem mindenki tudott voksolni határidőig. A szóvivő szerint vizsgálni kell az Országos Választási Bizottság működését és meg kell keresni a felelősöket. Itt akár egy egyszerű szervezési hibáról is szó lehet - mondta.

Megjegyezte, kaptak bejelentést arról, hogy cigány embereket buszokkal szállítottak szavazni Szabolcs megyében, illetve arról is, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy valamelyik párt adatbázis alapján mozgósította az embereket.

A Jobbik 855.109 szavazatot kapott az idei választások első fordulójában, ezzel az összes szavazat 16,67 százalékát szerezte meg.

A címlapról ajánljuk