eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dávid Ibolya beismerte a vereséget és lemondott

Dávid Ibolya gratulált a választás győztesének, beismerte, hogy felelős a vereségért és lemondott az MDF elnöki posztjáról.

Az MDF szilágyi Erzsébet fasori székházában könnyes szemmel tartott rövid sajtótájékoztatón Dávid Ibolya úgy fogalmazott, hogy Ilyen körülmények között az MDF ezt az eredmény tudta elérni. Mint mondta: a párt alacsony támogatottságát súlyos vereségnek tarja, és beismeri hogy a jelenleg csalódott elnökség is több hibát elkövetett, ám személyesen is felelős a történtekért.

Az MDF lemondott elnöke a választás győzteseitől mértéktartást és visszafogottságot várt, a veszteseknek pedig azt üzente, hogy ma sírni kell, ki kell sírni magunkból az elmúlt időszak nehézségeit. Hozzátette a holnap az elemzésé lesz, azután pedig az újrakezdés időszaka következhet.

A néhány perces sajtótájékoztatót követően az újságírók nem kérdezhettek, miután Dávid Ibolya befejezte nyilatkozatát, az MDF elnöksége a lemondott elnök asszonnyal együtt elhagyta az emelvényt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×