eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jóri András vizsgálatot indított a pártok által vezetett nyilvántartások felmérésére

Az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított a pártok által vezetett nyilvántartások felmérésére, azok jogszerűségének ellenőrzésére. Jóri András közleményében azt írta: egy demokratikus társadalomban alapvető fontosságú, hogy ne legyen olyan szervezet, amely kifejezett törvényes felhatalmazás vagy saját hozzájárulásuk nélkül politikai preferenciájukra, véleményükre vonatkozó adatokat gyűjt az emberekről.

Az ügy tegnap került napvilágra, miután a Hír24 hírportál írt az egyik internetes videomegosztón látható felvételről. Azon egy férfi arról beszél, hogy a Fidesz a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer szavazóját ismerte, nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a pártnak.

Az előadó hozzátette: a szocialista szavazókat is név szerint nyilvántartották a városban. Az MSZP szerint a felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél. Lendvai Ildikó szocialista pártelnök közölte: rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesznek, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak az ügyben. A Fidesz szerint az eset az MSZP és a Jobbik közös lejáratási kísérlete.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×