eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A VPOP a külföldi rendszámú autókat szemelte ki

Az elkövetkezendő hetekben az Európai Unión kívüli rendszámmal rendelkező autókat fokozottan ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

A Vám- és Pénzügyőrség látókörébe került több olyan nagy értékű luxusgépkocsi, amelyet Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező személyek használnak, de a rendszámuk Európai Unión kívüli - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: száz ilyen jármű esetében minden harmadiknál állapítják meg, hogy jogszerűtlenül használják, mert amikor a gépkocsi bekerül az országba, akkor vámeljárás alá kell vonni, ez azonban gyakran nem történik meg.

Ha a pénzügyőrség ilyen visszaélést tapasztal, akkor a tulajdonost vámbiztosíték megfizetésére kötelezik. Ha ezt nem teljesíti, akkor a kocsi közvetlen vámfelügyelet alá kerül mindaddig, amíg a vámokat, adókat és a bírságot meg nem fizetik - hangsúlyozta a szóvivő.

Kiemelte, hogy az elkövetkező napokban és hetekben a VPOP fokozott ellenőrzést tart a Magyarországon használt, de unión kívüli rendszámokkal közlekedő autókat illetően.

Az ellenőrzés célja a jogszerűtlenségek kiszűrése, és hogy felmérjék az unión kívüli rendszámmal közlekedő autópark nagyságát - mondta Sipos Jenő, aki hozzátette: külön akciócsoportokat nem szerveztek erre a feladatra, hanem a járőrök a már meglévő napi feladatok mellett végzik el ezt a munkát.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×