eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az ombudsman az álrendőrökről

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint megengedhetetlen, hogy egy civil szervezet tagjai "rendőrség" feliratú autóval, rendőrségi rádiót használva, lényegében rendőrnek tűnve közreműködjenek tömegrendezvények biztosításában.

Szabó Máté azután adta ki erről szóló állásfoglalását, hogy megállapította: október 22-én és 23-án nem létező egyenruhában, megkülönböztető jelzést használó autóval intézkedtek ismeretlenek.

Az ombudsman közölte: érdeklődésére az országos rendőrfőkapitánytól azt a tájékoztatást kapta, hogy az érintett, a BRFK tulajdonában lévő gépkocsit egy polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesületnek adták át használatra.

Az országgyűlési biztos szerint az, hogy ezzel az autóval, és nem létező, de BRFK feliratú egyenruhában intézkedtek alkalmas arra, hogy alapjaiban ingassa meg a rendőrség iránti közbizalmat. Az ombudsman az ügyben az Országgyűléshez, a legfőbb ügyészhez, az igazságügyi és rendészeti miniszterhez, valamint az országos rendőrfőkapitányhoz fordult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×