eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin

Százmilliárdos áfabombán ül az ország - lapszemle

Meglepő tarifával hódítana az új taxicég - Százmilliárdos áfabombán ül az ország

 Az utóbbi hetekben új szereplővel bővült a fővárosi taxispiac. Az S taxi névre keresztelt vállalkozás megjelenése önmagában nem lenne rendkívüli fejlemény, hiszen az elmúlt években bőven akadt példa hasonlóra, ám a vállalat tarifarendszere a Budapesten bevett gyakorlathoz képest meglepőnek nevezhető - írja a Népszabadság. Az S-taxi az utcai leintést részesíti előnyben. Ebben az esetben alapdíj sincs, a kilométerdíj pedig 149 forint, szemben a telefonos rendelésnél alkalmazott 199 forinttal, amit ráadásul még kiegészít az ismert 300 forint kiállási költség .

Egyesek szerint 60, mások szerint több mint 100 milliárd forintjába kerülne az államnak, ha az Európai Unió kérésének megfelelően módosítanák az általános forgalmi adóról szóló törvényt - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap szerint egyáltalán nem mindegy, hogy Magyarország mikor teljesíti az Európai Bizottság októberi adóügyi felszólítását és fizeti vissza az áfa-befizetőknek az összeget. A magyar áfatörvény bizonyos passzusa ugyanis a közösségi jogba üközik. A cikk szerint a kormány időhúzásra játszik, és esetleg a következő kormányra szeretné hárítani a fizetést.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×