eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bajnai: "Elismerés Magyarország számára"

A miniszterelnök szerint elismerés Magyarország számára, hogy egy fontos területet, a foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi tárcát kapja meg a magyar jelölt az Európai Bizottságban. Bajnai Gordon úgy vélte: ez a terület talán a legfontosabb a válságkezelés szempontjából.

Hozzátette: a szociális felzárkóztatás éppen az új tagállamokban jelenti a legnagyobb problémát. A Fidesz szerint Magyarország az európai bizottsági posztok elosztásának vesztese lett, és egy súlytalan tárcát kapott.

Andor László biztosjelölt Magyarország számára kedvező döntésnek nevezte a poszt elnyerését. Hangsúlyozta: korábbi tudományos kutatói tevékenysége sok esetben érintette a munkaerőpiaci és a szociális kérdéseket.

Brüsszelben ma jelentették be, hogy Andor László a foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi tárcát kapja a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottságban. Ezt a posztot eddig a cseh Vladimír Spidla tartotta kézben.

Az Európai Parlament bizottságai január 11. és 19. között hallgatják meg a jelölteket, a testület egészéről pedig január 26-án szavaznak a képviselők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×