INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Bajnai: "Elismerés Magyarország számára"

Infostart / InfoRádió
A miniszterelnök szerint elismerés Magyarország számára, hogy egy fontos területet, a foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi tárcát kapja meg a magyar jelölt az Európai Bizottságban. Bajnai Gordon úgy vélte: ez a terület talán a legfontosabb a válságkezelés szempontjából.

Hozzátette: a szociális felzárkóztatás éppen az új tagállamokban jelenti a legnagyobb problémát. A Fidesz szerint Magyarország az európai bizottsági posztok elosztásának vesztese lett, és egy súlytalan tárcát kapott.

Andor László biztosjelölt Magyarország számára kedvező döntésnek nevezte a poszt elnyerését. Hangsúlyozta: korábbi tudományos kutatói tevékenysége sok esetben érintette a munkaerőpiaci és a szociális kérdéseket.

Brüsszelben ma jelentették be, hogy Andor László a foglalkoztatási, szociálisügyi és esélyegyenlőségi tárcát kapja a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottságban. Ezt a posztot eddig a cseh Vladimír Spidla tartotta kézben.

Az Európai Parlament bizottságai január 11. és 19. között hallgatják meg a jelölteket, a testület egészéről pedig január 26-án szavaznak a képviselők.

A címlapról ajánljuk