eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Lakos-család esete a főváros milliárdjaival - hetilapszemle

Az összeférhetetlenség határát súrolja, ahogy a Lakos-házaspár eluralta a főváros döntéshozó és végrehajtó szerveit - írja a Heti Válasz. A Figyelő a pókerbiznisz kétes dicsőségéről közöl összeállítást.

Az összeférhetetlenség határát súrolja, ahogy a Lakos-házaspár eluralta a főváros döntéshozó és végrehajtó szerveit - írja a Heti Válasz. Ugyanis míg az SZDSZ-es férj Budapest üzemeltetéséért felel, az ügyvéd feleség óriásprojekteknél, most éppen a csepeli szennyvíztisztítónál segédkezik. A lap arra keresi a választ, hogyan került a szennyvízügybe Molnár Judit; felmerül-e a gyanúja annak, hogy a Lakos Imre felesége által fémjelzett perekben szándékosan veszít százmilliókat a főváros, és bemutatják azt, miért szúrhatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szemét, hogy a Főpolgármesteri Hivatal 396 ezer eurót hagyott jóvá a szennyvíztisztítóhoz tartozó XVIII. kerületi komposztálótelep előkészítésére, amelyről tavaly szeptember óta tudni, hogy sosem valósul meg.

A Figyelő a pókerbiznisz kétes dicsőségéről közöl összeállítást. Mint a lap írja: tucatszám nőnek ki a földből a pókertermek, pedig jogilag ez a kategória nálunk nem is létezik. A hazai szabályozás nem életszerű, miközben sehol a világon nincs példaértékű megoldás. Az őrület terjedésének eddig a recesszió sem szabott gátat: a tétek némileg csökkennek, a "fertőzöttek" száma azonban exponenciálisan nő. Tévék, könyvkiadók, tréningcégek, de legfőképpen az ilyen témájú internetes oldalak profitálnak a póker terjedéséből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×