eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Székely: Az APEH-nek kell megvizsgálnia, hogy az Ominnvest offshore cég-e

Az elmúlt 13 évben senkinek nem volt problémája az Omninvest tulajdonosi összetételével - mondta az egészségügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Székely Tamás hozzátette: Az Omninvest Kft. többségi tulajdonosa valóban egy ciprusi cég, de azt, hogy offshore cégnek minősül-e, az APEH-nek kell megvizsgálnia.

A nyilvános cégjegyzékben minden adat szerepel az Omninvest Kft.-ről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az egészségügyi miniszter, aki hozzátette: a H1N1 elleni oltóanyag gyártójának kisebbségi tulajdonosa "hús-vér ember, aki ott ült az egészségügyi bizottság ülésén".

Székely Tamás elmondta: a cég többségi tulajdonosa valóban egy ciprusi cég, amelynek azonban nem ismeretes a tulajdonosi szerkezete. A lényeg, hogy a hatályos adó- és járulékfizetési kötelezettségének eleget tegyen, ezt pedig az APEH-nek kell megvizsgálnia - hangsúlyozta.

Az Omninvest 13 éve szállít oltóanyagot Magyarországnak, ez idő alatt egyik kormánynak sem volt problémája a cég tulajdonosi körével - mondta a miniszter, aki szerint több száz gyógyszercég működik Magyarországon, de senki nem néz utána a tulajdonosi szerkezetüknek.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×