INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Székely: Az APEH-nek kell megvizsgálnia, hogy az Ominnvest offshore cég-e

Infostart / InfoRádió
Az elmúlt 13 évben senkinek nem volt problémája az Omninvest tulajdonosi összetételével - mondta az egészségügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Székely Tamás hozzátette: Az Omninvest Kft. többségi tulajdonosa valóban egy ciprusi cég, de azt, hogy offshore cégnek minősül-e, az APEH-nek kell megvizsgálnia.

A nyilvános cégjegyzékben minden adat szerepel az Omninvest Kft.-ről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az egészségügyi miniszter, aki hozzátette: a H1N1 elleni oltóanyag gyártójának kisebbségi tulajdonosa "hús-vér ember, aki ott ült az egészségügyi bizottság ülésén".

Székely Tamás elmondta: a cég többségi tulajdonosa valóban egy ciprusi cég, amelynek azonban nem ismeretes a tulajdonosi szerkezete. A lényeg, hogy a hatályos adó- és járulékfizetési kötelezettségének eleget tegyen, ezt pedig az APEH-nek kell megvizsgálnia - hangsúlyozta.

Az Omninvest 13 éve szállít oltóanyagot Magyarországnak, ez idő alatt egyik kormánynak sem volt problémája a cég tulajdonosi körével - mondta a miniszter, aki szerint több száz gyógyszercég működik Magyarországon, de senki nem néz utána a tulajdonosi szerkezetüknek.

Hanganyag: Exterde Tibor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk