eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bajnai Gordon támogatja Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét

Bajnai Gordon üdvözli és támogatja, hogy az MSZP országos elnöksége Mesterházy Attila szocialista frakcióvezetőt jelöli miniszterelnöknek, aki szerinte már bizonyította alkalmasságát az elmúlt fél évben.

A miniszterelnök úgy nyilatkozott: a frakcióvezető az egyik legszorosabb szövetségese volt a válságkezelő program végig vitelében.

Bajnai Gordon szavai szerint Mesterházy Attilának döntő szerepe van abban, hogy minden korábbi évhez képest hamarabb lehet szavazni a költségvetésről és a szocialista frakció minden korábbinál nagyobb egységben szavazta meg a büdzsé módosító indítványait.

Mesterházy Attila vezetésével a frakció döntő szerepet játszott abban, hogy Magyarország kilábalhat a gazdasági válságból - fogalmazott a kormányfő.

Úgy látja, ez hitelesíti Mesterházy Attilát arra, hogy ezt a programot jelöltként és akár megválasztott miniszterelnökként is képviselje, illetve továbbvigye.

Bajnai Gordon határozott, erős kezű vezetőként jellemezte Mesterházy Attilát, ami bizonyít az, hogy egy ilyen nehéz időszakban is össze tudta tartani a képviselőcsoportot. Jó kompromisszum-kereső is, hiszen mindig megtaláltuk a megoldást, még a legnehezebb helyzetekben is - mondta.

A távirati iroda kérdésére kitért arra: az MSZP vezetése előzetesen konzultált vele a miniszterelnök-jelölés folyamatáról, de a döntésben nem vett részt.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden jelentette be, hogy Mesterházy Attilát javasolja az MSZP országos elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének. Az országos elnökség a döntést egyhangúlag hozta meg; előtte konzultáltak a megyei elnökökkel is, ahol többségi támogatást kapott ez a javaslat. Szombaton a választmány vitatja meg a javaslatot, majd a választmány és az elnökség közös előterjesztéséről a december 12-i kongresszus dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×