eur:
388.66
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A kalauznak nem volt útlevele, az utasoknak át kellett gyalogolniuk a határon

A röszkei határtól a község buszmegállójáig gyalogolniuk kellett szombaton a Szabadkáról Szegedre tartó vonat utasainak, mivel a vonat nem ment tovább, írja a Délmagyar.

A Szabadkáról 11.30-kor induló, Szegedre tartó vonat csak a határig jött, onnan visszafordult. "Úgy fél egy felé érkeztünk magyar területre. Itt majdnem háromnegyed órát várakoztunk, mert az ellenőrzés során kiderült, a szerb kalauznak nincs útlevele" - mondta a Délmagyarnak az egyik utas, a szegedi Tóth Miklós.

Az idős férfi elmondása szerint a magyar határőrök és vasutasok azon tanakodtak, mi is legyen. Háromnegyed óra múlva közölték a mindössze négy utassal: szálljanak le, mert a vonat nem megy tovább, visszafordul Szerbiába - írja a Délmagyar.

A szerb kalauznak nemhogy érvényes útlevele és schengeni vízuma nem volt, de semmiféle igazoló papírt sem hozott magával" - tudta meg a Délmagyar Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

A vonat és rajta az utasok természetesen folytathatták volna útjukat a csongrádi megyeszékhelyig, mert a jegykezelőn kívül mindenkinek rendben voltak a papírjai. Hogy a vonat mégis visszafordult, az egyedül a szerb mozdonyvezető döntése volt. Õ ugyanis úgy határozott: leszállított kollégája nélkül ő sem megy tovább. Mivel az utasok nem akartak visszamenni Szabadkára, így maradt nekik a séta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×