eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pálinkás József: A teljes szellemi elitnek össze kell fognia az oktatás fejlesztéséért

A teljes szellemi elitnek össze kell fognia Magyarországon a természettudományos oktatás és kutatás fejlesztéséért - mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntő beszédében kedden Budapesten az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, ahol a 2009/2010-es tanévben az országban először indul kiemelt reálosztály.

Az, hogy egy közoktatási intézményben kiemelten foglalkoznak a természettudományokkal, azokat igyekeznek "érdekesen, felfoghatóan, kézzelfoghatóan" és látványos kísérletekkel tanítani, hozzájárulhat a magyar természettudományos oktatás megújításához - fogalmazott.

Az MTA elnöke fontosnak tartotta, hogy az ország sok iskolája szenteljen nagyobb figyelmet a természettudományos ismeretek átadásának, annak, hogy modern körülmények között tanulhassák meg a diákok az erre vonatkozó ismereteket.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×