INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Ma temetik Király Béla vezérezredest

InfoRádió / MTI
Végakaratának megfelelően Nagy Imre egykori miniszterelnök nyughelyének közelében, a Rákoskeresztúri Új Köztemető 300-as parcellájában helyezik örök nyugalomra Király Bélát. Az életének 98. évében, július 4-én elhunyt vezérezredest katonai tiszteletadással, a római katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják.

Király Béla barátai, tisztelői, bajtársai a Maléter Pál laktanyában felállított ravatalnál déli 12 órától róhatják le kegyeletüket, és helyezhetik el az emlékezés virágait. A hivatalos búcsúztatás 14 órakor kezdődik. A vezérezredest az Országgyűlés, a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédség saját halottjának tekinti.

Az este kegyeleti megemlékezést tartottak szülővárosában, Kaposváron. A városban mintegy 50-en gyűltek össze az 1956-os forradalom - ugyancsak kaposvári születésű - mártír miniszterelnökét, Nagy Imrét ábrázoló szobornál. Király Béla 1956-ban a Nemzetőrség főparancsnoka, Budapest katonai városparancsnoka volt. A forradalom leverése után külföldön élt, Magyarországra 20 évvel ezelőtt, Nagy Imre újratemetésére tért vissza.

A címlapról ajánljuk