eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megkezdődött a tisztújítás a Fidesz kongresszusán

Elkezdődött a tisztújítás a Fidesz XXIII. kongresszusán, a pártelnöki posztra Orbán Viktor az egyedüli jelölt, és a négy alelnöki tisztségben sem várható változás.

A 30 perces szavazás szombaton 12.40-kor kezdődött meg a XII. kerületi Sportmax rendezvényközpontban tartott kongresszuson.

Szájer József és Gál Kinga levezető elnökök bejelentették, hogy Orbán Viktornak, valamint a négy alelnöknek, Kósa Lajosnak, Pokorni Zoltánnak, Varga Mihálynak és Pelczné Gáll Ildikónak nincs kihívója. A Fidesz vezetőjét, az alelnököket, valamint a számvizsgáló és mandátumvizsgáló bizottság tagjait újabb két évre választják meg. A szavazás időtartamára szünetet rendeltek el.
Orbán Viktor 2003 óta pártelnök, ezt megelőzően 1993 és 2000 között is ő volt a Fidesz első embere.

Az alelnökök számát a Fidesz 2005-ös tisztújító kongresszusán növelték 2-ről 4-re, akkor Pokorni Zoltán és Schmitt Pál mellett Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály lett a két új alelnök.

A 2007-es tisztújító kongresszuson Schmitt Pál visszalépett a jelöltségtől, mert elvállalta, hogy vezeti a 2009-es EP-választási kampányt, helyébe Kósa Lajos, Debrecen polgármestere lépett, továbbra is ott maradt viszont az alelnöki poszton Pokorni Zoltán, Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×