eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még mindig nem zárult le az őszödi beszéd kiszivárogtatásának vizsgálata

Vezetéképítés nagy gázzal. Az NBH még mindig vizsgálja az őszödi beszéd kiszivárgásának körülményeit. Szemle a reggeli lapokból.

Ukrajna képes fizetni az orosz gázért, és fizetnie is kell, továbbá biztosítania, hogy a területén át szállított orosz gáz eljusson az európai vásárlókhoz - nyilatkozta a Népszabadságnak Alekszej Miller, aki szerint a tervezett időpontra elkészül a Déli áramlat vezeték. - Valamennyi kelet-közép-európai állam, Magyarország is küszködik a piaci viszonyokra való átállás, a globális gazdasági krízis terhével. Nézze meg szegény Moldovát. Ennek ellenére pontosan fizet a megvásárolt gázért. Ukrajnának is ezt kell tennie - jelentette ki a Gazprom elnöke, aki egy az olaszországi Porto Cervóban tartott nemzetközi energiatanácskozás keretében találkozott újságírókkal és válaszolt lapunk kérdéseire is.

Még mindig nem zárta le a balatonőszödi beszéd kiszivárgásával kapcsolatban indított vizsgálatot a Nemzetbiztonsági Hivatal - írja a Magyar Nemzet. Ficsor Ádám titokminiszter szerint az idén lezárulhat az ügy. Továbbra sincs a közvélemény számára is kézzel fogható eredménye az őszödi beszéd kiszivárgásával kapcsolatban indított nemzetbiztonsági vizsgálatnak. Ismert, a kormányszóvivő 2006. október 4-én a Magyar Rádión keresztül tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal szakemberei törvénysértés gyanújával vizsgálódnak az ügyben. Azóta több mint két és fél telt el, az ügy pedig mostanáig sem zárult le.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×