eur:
390.39
usd:
364.04
bux:
68382.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Cser-Palkovics: Folyamatosan romlik az ország helyzete

A Fidesz helyettes szóvivője a legfrissebb GDP adatokra támaszkodva azt mondta: a kormány válságkezelő intézkedései megfojtják a magyar gazdaságot. Cser-Palkovics András szerint a bruttó hazai termék folyamatos visszaesést mutat.

A GDP mai megjelent, 2009 első negyedévével kapcsolatos adatai katasztrófálisak: 1007 százalékos visszaesést mutatnak - mondta az InfoRádiónak Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Szerinte ez jól jelzi, hogy a kormány válságkezelő intézkedései nem alkalmasak a helyzet kezelésére, a kormány a megszorításokkal, adóemelésekkel, az azokból következő áremelkedésekkel, és így munkaellenesnek mutatkozó politikájával megfojtja a magyar gazdaságot.

Mint a politikus mondta, a helyzet nem javul, hanem folyamatosan romlik. Egészen más gazdaságpolitikára lenne szükség - szögezte le a helyettes szóvivő. Õ úgy látja, hogy a bruttó hazai termékkel megjelenő adatok folyamatosan romlanak, és íg változásra lenne szükség.

Ez elsősorban a gazdaságpolitikában kellene, hogy megjelenjen, de ez csak akkor fog megtörténni, ha politikai változás is történik. Mint mondta, a 7-8 év elrontott politikájának eredményét fel kell mérni, majd azt a programot végrehajtani, amelynek alapja az Erős Magyarország program.

Ebben egyértelműen a gazdasági növekedést állítják a középpontba, és rövid távon is élénkítő intézkedéseket kell hozni. A Fidesz szerint ez hozza meg a plusz költségvetési forrásokat, sokkal hatékonyabb ez, mint az MSZP által választott megszorítások.

Cser-Palkovics András leszögezte: nem igaz a szocialisták azon vádja, hogy nincs a Fidesznek válságkezelő programja, ez az Erős Magyarország. Hozzátette: a pártok közül csak a Fidesz készített az EP-választásokra is egyértelmű és tág programot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×