eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Morvai Krisztina: "Nem leszünk második Palesztina"

Partnerek leszünk az elszakított területeken élő magyar testvéreink autonómiájának kivívásában - mondta Morvai Krisztina a Jobbik EP-választáson elért vasárnapi sikere után. Partnerei leszünk Európában mindazoknak, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére igazságosabb gazdaságot, igazságosabb világot szeretnének - tette hozzá.

Volt egy álmunk, hogy Magyarország a magyaroké, hogy mégsem leszünk második Palesztina, hogy mégsem leszünk egy lecsúszott, elszegényedett gyarmat. Az álom ma valósággá vált - mondta Morvai Krisztina vasárnap este.

Hozzátette: megszületett és előretört az új erő. A magyar választók a Jobbikra adott szavazataikkal esélyt adtak arra, hogy a szabadságukban, jogaikban és méltóságukban megtaposott magyar emberek végre felemelhetik a fejüket.

Megőrizhetjük a termőföldünket, kiharcolhatjuk a versenytársaikkal azonos támogatást a magyar gazdáknak, megvédhetjük a magyar piacot. Megszüntethetjük mindazokat a szabályokat, amelyek Magyarországon a multiknak előnyösebb helyzetet biztosítanak, mint a magyar vállalkozóknak. Harcba szállhatunk azért, hogy a jogfosztott magyar munkavállalóknak jogaik legyenek, érdekvédelmük legyen, és tisztességes jövedelmük - jelentette ki a Jobbik Európai Parlamenti listájának vezetője.

Mint mondta: sokat gyaláztak bennünket ellenfeleink ebben a kampányban, de mi nem vagyunk megsértődve. Hívjuk és várjuk őket, hogy együtt valósítsuk meg a nemzet közös céljait az Európai Unióban és itthon is.

Nem leszünk partnerek a lisszaboni szerződés elolvasás nélküli aláírásában, de partnerek leszünk az elszakított területeken élő magyar testvéreink autonómiájának kivívásában. A magyar föld megvédésében, a magyarok véleménynyilvánítási szabadságának, és más jogainak a megvédésében.

Partnerei leszünk Európában mindazoknak, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére igazságosabb gazdaságot, igazságosabb világot szeretnének - fejezte be első, immár EP-képviselőként elmondott beszédét Morvai Krisztina.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×