eur:
389.54
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Török Gábor: Elszabotálták a pártok az EP-kampányt

A Vision Consulting igazgatója szerint nem folyt igazán kampány a vasárnapi európai parlamenti választás előtt. Török Gábor politológus az InfoRádiónak azt mondta: valószínűleg lesznek súlyos politikai következményei a voksolásnak.

A pártok nagyrészt elszabotálták az EP-választási kampányt, csak a kötelező gyakorlatot hozták. Nem folyt valódi korteskedés 2009 tavaszán, a politikát csak távolról követők közül sokan még arról sem tudnak, hogy vasárnap voksolás lesz - mondta az InfoRádiónak a Vision Consulting igazgatója.

Török Gábor emlékeztetett: az öt évvel ezelőttihez képest sokkal később kezdődtek el a legtöbb emberhez eljutó televíziós hirdetések, sokkal kisebb a választási hevület, és nem volt nagy nézettségű televíziós vita sem a listavezetők részvételével.

A politológus szerint minden politikai eseménynek súlyos politikai következményei vannak, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, lesznek-e közjogi jellegű hatásai is.

Hogy június 7-e közvetlenül elvezet-e előrehozott választáshoz, kérdés, de katalizálhat olyan - már elindult - folyamatokat, amelyek hatására 2010 nyara előtti országgyűlési választások irányába hatnak - fűzte hozzá a Vision Consulting igazgatója.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×