eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bírósághoz fordulnak a postás- és a vasutas-szakszervezetek

Postás- és vasutas-szakszervezetek bírósághoz, illetve ügyészséghez fordultak. Súlyos vérveszteséggel zártak a számítógépgyártók. két hét múlva már az egész ország az új kétszázas érme lázában ég majd. Szemle a lapokból.

Összesen több mint egymilliárdos kárt okozó csempészettel, több száz milliós sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolja a Fővárosi Főügyészség Földesi-Szabó László nyugalmazott rendőr ezredest, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnökét, akinek pere holnap indul - írja a Népszabadság. A Fővárosi Főügyészség szerint Földesi-Szabó és Pongó Sándor, az alapítvány fő támogatójának számító Herba Hungary Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója dolgozták ki a szisztémát, amelynek keretében 2005 júniusa és 2006. december 20. közt a Herba adó- és vámfizetés nélkül 8,3 tonna élelmiszert hozott forgalomba. Földesi-Szabó László szerint adományként kapták a több mint 1,3 milliárd forint értékű árut. Ezért nem fizettek utána vámot és forgalmi adót.

Postás- és vasutas-szakszervezetek bírósághoz, illetve ügyészséghez fordultak a cégek korábbi székházainak eladása miatt. Szerintük hűtlen kezelés, de legalább a dolgozók érdekeinek megsértése történt az ingatlanok értékesítésekor - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Világgazdaság tájékoztatása szerint az utóbbi negyedévet súlyos vérveszteséggel zárták a számítógépgyártók. Az összes nagy cég jelentős profitcsökkenésről vagy veszteségről számolt be az elmúlt napokban. A világ vezető személyiszámítógép-gyártója, a Hewlett-Packard a borús kilátások és a csökkenő nyeresége miatt többezres elbocsátásokat tervez. Azt még nem lehet tudni, ez hogyan érinti a cég hazai leányvállalatát. Régiónkban 40 százalékkal csökkent a PC-piac, Magyarországon az idén akár 20-30 százalékos is lehet a visszaesés.

A Napi gazdaságban az áll: az Allianz szerint az előre nem tervezett terhek miatt kikerülhetetlen lesz a kötelező felelősség-biztosítási díjemelés. Hasonlóan vélekednek a Generalinál, míg a többi társaság a verseny miatt szinte elképzelhetetlennek tart egy ilyen fejleményt. Egyesek szerint az árak a kampány megszűnésével sem nőhetnek majd.

A penzcentrum.hu szerint két hét múlva már az egész ország az új kétszázas érme lázában ég majd. A fizetőeszköz különlegessége, hogy maga az elsöprő népakarat választotta ki. Egy érme előállítása 32 forintba kerül, ebből az alapanyag 22, 10 forint pedig a megmunkálás költsége.

Míg tegnap mi még szabadságunkat élvezhettük, addig a fejlett piacok nyitva tartottak, folyt a kereskedés és friss adatok is érkeztek - közli a portfolio.hu. Az előttünk álló négy napban is a külföldi makrogazdasági hírek maradhatnak a figyelem középpontjában, tekintettel arra, hogy a hazai makronaptár viszonylag üres. Csütörtökön a külkereskedelmi forgalom márciusi alakulásáról részletes, pénteken pedig az ipari termelés áprilisi alakulásáról előzetes adatokat tesz közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×