eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nincs újabb fertőzött, elutazhatott a brazil férfi

Nagy valószínűséggel elhagyta az országot az új influenzavírussal fertőzött brazil férfi; a vele kapcsolatba lépett személyek állapotát folyamatosan vizsgálják és figyelemmel kísérik, eddig további fertőzöttről nem tudnak - nyilatkozta az országos tisztifőorvos

Falus Ferenc elmondta, hogy a szombaton lefolytatott vizsgálatok eredményei negatívak lettek, a vasárnapi vizsgálatokkal kapcsolatban pedig nem kapott olyan hírt, hogy valaki másnál felmerült volna a vírus gyanúja.

Falus Ferenc még szombaton az MTI-nek azt mondta, hogy a magyarországi járványügyi helyzeten ez az eset nem változtat, Magyarországon a veszély nem lett nagyobb, azonban továbbra is fenntartják az influenzafigyelő rendszert.

A brazil férfi Egerben lett beteg, beutalták a helyi kórházba, ahol mintát vettek tőle, ez negatív volt, majd továbbküldték a leletet az Országos Epidemiológiai Központba. Ott a további laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a H1N1 vírust.

A brazil állampolgárságú férfi New Yorkban él, és öt nappal ezelőtt turistaként érkezett Magyarországra. Akkor még nem volt beteg. Később belázasodott, s felső légúti tünetekkel háziorvoshoz fordult. Az orvos megvizsgálta, és tünetei alapján beutalta az egri kórházba. A brazil fiatalember időközben meggyógyult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×