eur:
389.57
usd:
364.05
bux:
68129.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

21 rendőrautó üldözte a benzinkúti rablót

Öt rendőrkapitányság, 21 járőrautója üldözte, s Etyeken, az ottani körzeti megbízott bilincselte meg azt a férfit, aki pénteken késő délután fegyverrel kirabolta az M7-es autópálya kajászói lehajtója melletti benzinkutat - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A 48 éves törökbálinti férfi - aki elmondása szerint eladósodása miatt rabolt - beállt a benzinkút pénztára előtti sorba, s amikor ő következett, fegyvert fogott a kutasra és pénzt követelt - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Miután megkapta a bakjegyeket, kocsijával elhajtott. A szemtanúk elmondásából a rendőrök arra következtettek, hogy a férfi nem az autópályára hajtott fel, hanem Vál-Alcsútdoboz irányába menekült - tájékoztatott R. Szabó Ágnes.

A rablót a rendőrség központi ügyelete által átirányított gárdonyi, székesfehérvári és bicskei járőrök vették üldözőbe, s a kört az érdi és a budaörsi járőrök segítségével zárták a Fejér megyei rendőrök.

"Pillanatok alatt" öt rendőrkapitányság 21 járőrautója kapcsolódott be az akcióba. A menekülő kocsit Etyeken vette észre az ottani körzeti megbízott, s mire kollégái a helyszínre értek, a főtörzs-zászlós - aki tavaly elnyerte a Bicske város Év rendőre címet - már meg is bilincselte a rablót.

Az autó első ülésén megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor használt gáz-riasztó fegyvert, a csomagtartóból előkerült az a rendszámtábla, amit a rablás idejére szerelt fel, majd azután az eredetire cserélt vissza, a kocsi átvizsgálásakor pedig a benzinkútról eltulajdonított készpénz is megkerült.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött - közölte a rendőrségi szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

A kiberfenyegetések száma arányosan növekszik azzal, ahogy a vállalkozások egyre szélesebb körben alkalmaznak digitális technológiát, ugyanis sok esetben ők az elsődleges célpontjai ezeknek a támadásoknak. Mára nincs olyan vállalat, amely ne nézne szembe kiberbiztonsági kockázatokkal, ezért vált az utóbbi időben egyre aktuálisabbá a vonatkozó EU-s szabályozás megújítása. A jellemző támadások természetéről, a vállalati kiberbiztonság erősítésének szükségességéről, az EU új irányelvéről, a NIS 2-ről, valamint annak magyar implemetációjáról Bor Olivérrel, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának kiberbiztonsági és kommunikációs szakértőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×