eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Romkocsma lehet a Várbazárból

Várbazárból romkocsma? Négy Megyeri híd ára veszett el. Beindították Európa legnagyobb számítógépét. Címek a mai lapokból.

Romkocsma lehet a várbazárból? - teszi fel a kérdést a Népszabadság. A napokban ugyanis hasznosítási pályázatot írt ki az épületegyüttest üzemeltető Budavári Kht, miután többen jelezték, hogy szabadtéri vendéglátóhelyként hasznosítanák az egykori Budai Ifjúsági Parkot. Szőke Balázs, a Kht. vezetője azt nyilatkozta, hogy néhány helyen meggyorsult az állagromlási folyamat a több száz éves, és már több mint negyed százada nem használ építményben, ettől függetlenül a terület kiadható lenne, csak ahhoz el kellene végezni bizonyos állagvédelmi munkákat. Mezős Tamás, a kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke nem tartja elképzelhetőnek, hogy jelenlegi állapotában hasznosítsák a várbazárt. Hangsúlyozta; a Budavári Kht. és a KÖH között nem volt érdemi egyeztetés.

A Magyar Nemzet mai írása szerint több mint 200 milliárdos kárt okoztak a tavalyi csődeljárások. A hivatalos cégadatok alapján a tavaly megszűnt 33812 cégből 5298 volt felszámolt vállalkozás. Ezek 242 milliárd forint össztartozást halmoztak fel hitelezőikkel szemben. Mindezt a Direkt Kft. komplex cégnyilvántartási adatai alapján közli a Magyar Nemzet. Az Építési Vállalkozók országos Szövetsége szerint sokkal nagyobb "bent ragadt" összegről lehet beszélni, Koji László, a szakmai érdekképviselet elnöke szerint a helyzet kilátástalan. Örömteli, hogy a több éves huzavona után megvan a politikai akarat az ágazat válságának kezelésére, de egyelőre nem tudni, hogy az elképzelések mikor emelkednek törvényi szintre.

Az index.hu Európa legnagyobb számítógépéről ír. Tegnap indították be Németországban azt a rendszert, melynek ereje 50000 összekapcsolt otthoni PC-nek felel meg. A szuperszámítógépben 72 utcai telefonfülke nagyságú egységbe rendezve körülbelül 292 000 processzor van, ezek másodpercenként ezer billió művelet elvégzésére képesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×