eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mesterházy: törvényellenes is lehet a Fidesz EP-kampánya

Az MSZP szerint nem az Európai Unióról, hanem kizárólag belpolitikai kérdésekről szól a Fidesz európai parlamenti kampánya. Mesterházy Attila, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője azt várja a legnagyobb ellenzéki párttól, hogy ne járassa le az országot külföldön. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében egy reményvesztett, maroknyivá zsugorodott párt frakcióvezetőjének kétségbeesett, szánalmas vergődésének minősítette Mesterházy Attila szavait.

Az MSZP szerint a Fidesz európai parlamenti (EP) kampánya nem az Európai Unióról szól, hiszen egyetlen egy szó sem esik abban az EU-ról - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) egy korábbi döntésével törvényellenesnek minősített egy Jobbik-szórólapot, mert semmi köze nem volt az európai uniós kampányhoz - mondta a frakcióvezető. Hozzátette: érdekes lenne az OVB-nek azt is megvizsgálnia, hogy a Fidesz-kampánynak van-e köze európai uniós kérdésekhez, mert ha nincsen, lehet, hogy a teljes kampányt törvényellenesnek kellene minősítenie.

Mesterházy Attila arra kérte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és pártját, hogy ne exportálják külföldre a belpolitikai konfliktusokat, és külföldi útjaikon Magyarország érdekeit képviseljék, ne járassák le az országot.

Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke többször értekezett arról, hogy az EU-n kívül is van élet, a párt egyik alelnöke, Varga Mihály a tagság újragondolásáról beszélt, másik alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó pedig azt mondta, Magyarország egyértelmű vesztese a csatlakozásnak.

Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP szerint Magyarország egyértelmű nyertese az uniós csatlakozásnak, hiszen rendkívül sok forrás érkezik az országba, könnyebbé vált az utazás, jobb lett az ország érdekérvényesítő képessége, és válságkezelésben is komoly segítséget kaptunk.

A frakcióvezető Orbán Viktor 2000-ben miniszterelnökként az európai integrációról tartott parlamenti vitanapon elmondott beszédére utalva azt mondta, az MSZP sem kér mást a Fidesztől, hogy "próbáljuk megvalósítani a nagy munka elvégzéséhez szükséges összefogást, mindenkitől tehát támogatást, józanságot, mértéktartást és elkötelezettséget szeretnénk kérni".

Egy reményvesztett, maroknyivá zsugorodott párt frakcióvezetőjének kétségbeesett, szánalmas vergődéséről van szó - így kommentálta Mesterházy Attila szavait Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×