eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kivárás, akciós utak - így nyaral a magyar

Kivárnak, és csak az utolsó pillanatban foglalják le a nyaralásaikat a magyarok - mondta el a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségnek szóvivője. Molnár Judit szerint egyelőre nem lehet pontos számot mondani arról, hogy mekkora lesz a visszaesés a kiutazók számában. Hozzátette: Egyiptom, Tunézia, Törökország a legnépszerűbb célpont.

Várhatóan rövidebb lesz az idei nyaralási szezon, ugyanis később fog kezdődni és hamarabb lesz vége - mondta a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségnek szóvivője. Molnár Judit kiemelte: ennek oka, hogy az emberek kivárnak, és csak az utolsó pillanatban foglalják le külföldi utazásaikat.

Az utazni vágyók hozzászoktak, hogy mindig kínáltak akciós utazásokat az irodák, de az idén a cégek óvatossággal készültek, és csökkentették a garanciális kapacitásokat, vagyis kevesebb a charter járat és az előre kifizetett szálláshely - fejtette ki a szóvivő.

Molnár Judit közölte: a külföldre utazók számában lehet csökkenés, de arra számítanak, hogy a családok pihenni akarnak a nyáron, és el fognak utazni külföldre - csak például az eddigi 4 helyett 3 csillagos hotelben szállnak meg.

Egyiptom és Tunézia kedvező árakkal várja a turistákat, míg a szintén népszerű Törökországban egyelőre kivárnak, de drasztikus árcsökkentésre nem lehet számítani - mondta a szóvivő. Hozzátette: továbbra is kedvelt Görögország és Horvátország, mivel ebbe a két országba személyautóval is el lehet jutni.

Nagy segítséget jelent a hazai utazásszervezőknek, hogy a gyenge forint miatt Szlovákiából sokan magyar utazási irodákon keresztül intézik nyaralásukat - hangsúlyozta Molnár Judit.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×