eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Kövér László: rosszabb a helyzet, mint 1990-ben volt

Magyarország helyzete sok tekintetben rosszabb, mint 1990-ben volt, az államadósság még az akkorinál is nagyobb, és a népesség évente 30-40 ezerrel fogyott - mondta Kövér László (Fidesz) Szécsényben, egy lakossági fórumon kedden.

A Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta: "ha nagyon optimistán vonjuk meg a mérleget, akkor azt mondjuk, ahonnan elindultunk, oda jutottunk vissza. Ha nem vagyunk ennyire optimisták, akkor azt mondhatnánk, hogy sok tekintetben rosszabb állapotban vagyunk, mint 1990-ben voltunk."

Kövér László szerint az nem kérdés, hogy kormányváltás lesz, az viszont igen, hogy utána mi lesz, mert az ország lakói már elfelejtették, hogy maguk is intézhetik az ügyeiket, hogy összefoghatnak, és számíthatnak egymásra.

A politikus úgy fogalmazott: "most már nem kérdés (...), hogy ezeket majd el fogjuk takarítani a politikai hatalomból, ha nem most ősszel, akkor jövő tavasszal, de igenis kérdés, hogy mi lesz utána".

"Valamit elfelejtettünk" - mondta Kövér László, aki szerint az évek során úgy alakult, hogy az úgynevezett közélet kimerült az emberek számára a négyévenkénti választásokban.

Példaként arról beszélt: nincs sztrájk, tüntetés az állások védelmében, ha elküldenek 12 ezer pedagógust, vagy 12 ezer vasutast. De a magyar munkahelyek kétharmadát adó vállalkozások sem tudják megvédeni sem egymást, sem magukat. A szolidaritást is hiányolta Kövér László, nehezményezte, hogy a fuvarosok például nem álltak a gazdák mellé, amikor azoknak szükségük lett volna rá.

Nem elég, ha az emberek a Fidesz vezetőire mutogatnak, hogy "mikor csináltok már valamit", mindenkinek kézbe kell vennie a saját sorsát, "aztán utána megnézni, hogyan tudjuk saját kisebb-nagyobb közösségeinken keresztül az ország sorsát a kezünkben tartani" - mondta a választmányi elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×