eur:
386.97
usd:
355.8
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Nagyon rossz hírek a Pénzügyminisztériumból

A beruházások 10 százalékos, az ipari termelés 15 százalékos visszaesésére számít az idén a Pénzügyminisztérium.

Az export 15, az import 16-17 százalékkal csökkenhet, a lakossági fogyasztás 8 százalékkal eshet vissza, a munkanélküliségi ráta pedig 10 százalék fölé emelkedhet a tárca legfrissebb prognózisa szerint.

A feldolgozóipari kapacitáskihasználtság a 2008. negyedik negyedévi 65 százalék után az idei első negyedévben 70 százalékra nőtt, de a következő 12 hónapra vonatkozó előrejelzés kedvezőtlenebb, mint az előző negyedévi.

A pénzügyi tárca szerint az építőipari termelés fokozását célzó kormányzati intézkedések pozitív hatása már megmutatkozik a rendelésállományokban. Az építőipar teljesítménye így a korábban vártnál szerényebben, 5 százalékkal eshet vissza.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió oka lehetett a döntésének

Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió" oka lehetett a döntésének

A sportközgazdász szerint meglehetősen furcsa, hogy nem vitt végig egy teljes szezont a Ferencvárossal a szerb vezetőedző. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy valószínűleg keménykezű, energikus szakembert keres a klub, és megítélése szerint elsősorban szláv, kelet-európai származású trénerek jöhetnek szóba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Peter Pellegrini, Szlovákia megválasztott köztársasági elnöke elmondta, csütörtökön röviden találkozott Robert Ficóval, a szerdán meglőtt szlovák miniszterelnökkel, akivel röviden beszélni is tudott. A leendő államfő szerint Fico emlékszik a merényletre és a kórházba szállítására is. Robert Kaliňák védelmi miniszter péntek délutáni tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át Fico pénteken, állapota továbbra is súlyos. Frissülő cikkünkben követjük a szlovákiai eseményeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×