eur:
385.93
usd:
355.21
bux:
68603.7
2024. május 21. kedd Konstantin

Már nem a 4-es metróra alapozna Atkári

Mai fejjel már nem a 4-es metróra alapozná Budapest közlekedési beruházásait Atkári János volt főpolgármester-helyettes. A Pénzügykutató Zrt. igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy most már nem szabad abbahagyni a metróprojekt kivitelezést.

A mai gazdasági környezetben a 4-es metró projektjének elindítása helyett alapvetően más közlekedési és városszervezési koncepció megteremtését szorgalmazná Budapesten Atkári János volt főpolgármester-helyettes. A Pénzügykutató Zrt. igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette: ez lehet, hogy szegényesebb lenne, de racionálisabban és hatékonyabban működtethető, élhetőbb várost jelentene.

Most már be kell fejezni a metróberuházást, mert annak felfüggesztése még nagyobb költséggel járna - emelte ki Atkári János.

Az egykori főpolgármester-helyettes szerint nem volt megfelelő módon kezelve a 4-es metró projektje, ez sok anomáliához vezetett, valamint a beruházás eddigi, tetemes plusz költsége is ebből, nem a tervek hiányosságából adódott.

A jelenlegi budapesti városvezetés által felhalmozott adósságok hosszú időre jelentős mértékben korlátozzák majd a következő ciklusban a fővárost irányító politikai erő cselekvőképességét és mozgásterét - jelentette ki Atkári János. Hozzátette: a nemrég elfogadott költségvetésben szereplő 46,9 százalékos hiány csak részben tartalmazza azokat a vállalásokat, amelyek az uniós pályázatok miatt illetve jogszabályi kötelezettségből keletkeznek.

Atkári János szerint az elhallgatott számok és a tervezettnél kisebb bevételt jelentő projektek - mint például a gázművek esetleges privatizálása - miatt jelenleg maga a városvezetés sem képes arra, hogy világosan felmérje Budapest valódi gazdasági helyzetét.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×