eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68137.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Jön a vihar, fedezékbe!

Pénteken kora délutántól estig országszerte viharos széllel, olykor jégesővel kísért zivatarok várhatók - mondta az InfoRádiónak Fehér Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Hozzátette, a hétvégén már jobb idő lesz, ám elszórtan vasárnap is várhatóak zivatarok.

Pénteken a délutáni óráktól északnyugat felől hidegfront éri el az országot, és zivatarzóna alakul ki, amely szinte mindenhol esőzéseket és viharokat okoz majd - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa.

Fehér Tamás hozzátette: a zivatarokat viharos, 90 kilométer per órás széllökések és jégeső is kísérheti. A leginkább veszélyeztetett a dél-dunántúli és az északi térség, de nem lehet kizárni a többi régiót sem, hiszen a front az egész országon átvonul.

A hidegfront péntek délután három-négy óra körül éri el Magyarországot, és késő este vonul el. Visszaesik a hőmérséklet is szombaton, amikor 25 fok körüli maximumra kell számítani, de már csak egy-egy futózápor fordulhat elő.

Vasárnap azonban ismét nedvesebb és labilisabb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé: többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporra és zivatarra kell számítani, de a hőmérséklet emelkedik. Vasárnap délután 25 és 30 fok közötti csúcshőmérsékletre, északkeleten ennél hűvösebb időre kell számítani.

A hét utolsó napján az esőzéseket megint viharos erejű széllökések kísérhetik - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×